Spectrum-AG

Partner - EsperantoXL


Over EsperantoXL

EsperantoXL

Unieke bedrijfsprocessen

EsperantoXL richt zich sinds 2002 op het ontwikkelen van slimme software oplossingen. Door processen te vereenvoudigen brengen we snelheid in organisaties. We bouwen innovatieve applicaties die operationele processen van onze klanten optimaliseren, we integreren deze naadloos in bestaande IT omgevingen en nemen de eindverantwoordelijkheid voor een continue beschikbaarheid. Ons team bestaat uit technische bedrijfskundige experts, die kritisch kijken hoe onze oplossingen echt toegevoegde waarde bieden voordat we gaan implementeren.

Onze oplossingen richten zich op de bedrijfsprocessen die uniek zijn voor onze opdrachtgevers en die niet goed ondersteund worden door de bestaande systemen. We zien dat de grote pakketten vaak 80% van het proces regelen en dat men voor de 20% die het bedrijf juist uniek maken uitwijkt naar slecht te beheren schaduwoplossingen. Met onze no-code en RPA oplossingen voorzien we in de behoefte om hier meer flexibiliteit, automatisering en beheersbaarheid toe te passen.

EsperantoXL & Thinkwise

Diverse klanten van EsperantoXL maken nog gebruik van verouderde enterprise IT-systemen. Voor hen ontwikkelt het bedrijf softwareoplossingen die als een laag erboven moderne technologische mogelijkheden ontsluiten, waaronder spraaktechnologie en Optical Character Recognition (OCR). Met het Thinkwise Platform wordt het nu mogelijk om deze verouderde enterprise IT-systemen stapsgewijs te vervangen.

Het bedrijf maakte de strategische keuze voor no-code en low-code softwareontwikkeling. “De overstap naar no-code development was voor ons bedrijf een belangrijke stap voorwaarts,” zegt Bram Berkelaar, Managing Director van EsperantoXL. “Toch schoten deze oplossingen soms tekort bij het ontwikkelen van grote softwareoplossingen ter ondersteuning van het primaire bedrijfsproces van onze grotere klanten. Het low-code platform van Thinkwise bleek de missende schakel in onze propositie.”

“Uit traditionele softwarepakketten haal je hooguit zo’n 80 procent efficiëntie, maar de 20 procent die je bedrijfsproces zo uniek maakt, kun je in die pakketten niet kwijt. Dat kan met Thinkwise wel. Je kunt veel sneller enterprise software ontwikkelen en die helemaal tunen op hoe jij je als organisatie wilt onderscheiden op de markt. Dat is een enorme kracht. Ik verwacht dat veel van onze klanten blij worden als ze de mogelijkheden daarvan zien in hun eigen organisatie.”

Bram Berkelaar, Managing Director EsperantoXL

Missie & Aanpak

Missie:
EsperantoXL zorgt ervoor dat haar klanten de flexibiliteit krijgen om mee te bewegen met snel veranderende marktomstandigheden, zonder dat hiervoor alles omgegooid moet worden.

Aanpak:

EsperantoXL is specialist in het ondersteunen van organisaties bij hun digitale transformatie. Met ruime ervaring in het optimaliseren van bedrijfskritische processen, is EsperantoXL in staat het IT-landschap van een organisatie aan te laten sluiten bij hun huidige business.

Expertise

Financiele instellingen
Voor een financiele instelling hebben we in 2008 een eigen RPA oplossing ontwikkeld op basis van MS System Center Orchestrator. Deze oplossing wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Met behulp van deze oplossing hebben we een groot aantal bankprocessen geautomatiseerd.

Logistiek
Voor een wereldwijde pakketbezorger hebben we een koerier app ontwikkeld. Deze app wordt gebruikt voor het afleveren van pakketten bij klanten. Deze applicatie is door het TÜV beoordeeld met 5 sterren.

Productiebedrijf
Voor een productiebedrijf van zaden hebben we een order entry tool en PIM applicatie ontwikkeld. Deze applicaties koppelen met het centrale ERP (SAP). Er is zowel een webbased client als een mobiele client ontwikkeld.

We hebben een service app ontwikkeld voor de monteurs en inspecteurs van een bedrijf in de cleanroom technologie, inclusief planning en registratie van meetapparatuur.

Retailbedrijf
Voor een retailbedrijf (online supermarkt) hebben we de middleware oplossing ontwikkeld met een no-code platform. Deze oplossing was het hart van de operatie van deze organisatie. Klanten kunnen via een app (extern ontwikkeld) bestellingen plaatsen. De gehele afhandeling van de order werd door het platform afgehandeld. Daarnaast zijn er verschillende koppelingen ontwikkeld met bijvoorbeeld PIM systemen.

Mobility/Automotiv
Voor een innovatie concept in de leasemarkt hebben we in 3 maanden een compleet platform ontwikkeld op basis van no-code. Dit platform maakt het mogelijk om een auto te bestellen, te leveren en te berijden. Hiervoor zijn onder andere koppelingen gemaakt met MTC. financiële administratie en een carshare platform. Tevens hebben we een intake tool ontwikkeld voor het melden van schades bij een bekende speler in het autoschadeherstel.

Uitzendbranche
Voor een grote speler in de Benelux binnen de uitzendbranche hebben we een mobiele app voor uitzendkrachten, verschillende klantportalen en backoffice portalen ontwikkeld.

(semi) Overheid
Voor verschillende provincies en gemeenten hebben we portalen voor burgers en portalen voor interne processen ontwikkeld. Voor Gasunie hebben we een aanbesteding gewonnen die zich richtte op het faciliteren van risicomanagement op onderaannemers en projecten.