Spectrum-AG

Partner - EsperantoXL

EsperantoXL

EsperantoXL

Partner story

EsperantoXL heeft sinds haar oprichting in 2002 kennis opgedaan van vele branches. Hierbij valt denken aan Public Transport, Logistiek, Zorg, Overheid, Financiële instellingen en Retail. Voor deze branches hebben we verschillende systemen ontwikkeld. De laatste jaren hebben we gekozen om deze systemen alleen maar te ontwikkelen met low/no code oplossingen. Voorbeelden zijn:

Public Transport
Wij hebben jarenlang meegewerkt aan de ontwikkeling van software voor de Railpocket. Dit is de handheld die door conducteurs in de trein gebruikt worden. Daarnaast hebben we ook verschillende andere backoffice systemen voor de NS gebouwd, denk aan systemen voor in- en uit dienst melden, IAM (informatie aan machinisten), synchronisatie software voor Railpocket met standplaats PC etc. Naast het ontwikkelen van de software hebben we ook jarenlang 24 uur beheer geleverd op de verschillende systemen in de keten.

Branches

Financiele instellingen
Voor een financiele instelling hebben we in 2008 een eigen RPA oplossing ontwikkeld op basis van MS System Center Orchestrator. Deze oplossing wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Met behulp van deze oplossing hebben we een groot aantal bankprocessen geautomatiseerd.

Logistiek
Voor een wereldwijde pakketbezorger hebben we een koerier app ontwikkeld. Deze app wordt gebruikt voor het afleveren van pakketten bij klanten. Deze applicatie is door het TÜV beoordeeld met 5 sterren.

Met no/low code hebben we de laatste jaren verschillende applicaties ontwikkeld:

Productiebedrijf
Voor een productiebedrijf van zaden hebben we een order entry tool en PIM applicatie ontwikkeld. Deze applicaties koppelen met het centrale ERP (SAP). Er is zowel een webbased client als een mobiele client ontwikkeld.

We hebben een service app ontwikkeld voor de monteurs en inspecteurs van een bedrijf in de cleanroom technologie, inclusief planning en registratie van meetapparatuur.

Retailbedrijf
Voor een retailbedrijf (online supermarkt) hebben we de middleware oplossing ontwikkeld met een no-code platform. Deze oplossing was het hart van de operatie van deze organisatie. Klanten kunnen via een app (extern ontwikkeld) bestellingen plaatsen. De gehele afhandeling van de order werd door het platform afgehandeld. Daarnaast zijn er verschillende koppelingen ontwikkeld met bijvoorbeeld PIM systemen.

Mobility/Automotiv
Voor een innovatie concept in de leasemarkt hebben we in 3 maanden een compleet platform ontwikkeld op basis van no-code. Dit platform maakt het mogelijk om een auto te bestellen, te leveren en te berijden. Hiervoor zijn onder andere koppelingen gemaakt met MTC. financiële administratie en een carshare platform. Tevens hebben we een intake tool ontwikkeld voor het melden van schades bij een bekende speler in het autoschadeherstel.

Uitzendbranche
Voor een grote speler in de Benelux binnen de uitzendbranche hebben we een mobiele app voor uitzendkrachten, verschillende klantportalen en backoffice portalen ontwikkeld.

(semi) Overheid
Voor verschillende provincies en gemeenten hebben we portalen voor burgers en portalen voor interne processen ontwikkeld. Voor Gasunie hebben we een aanbesteding gewonnen die zich richtte op het faciliteren van risicomanagement op onderaannemers en projecten.

Onze missie

“EsperantoXL zorgt ervoor dat haar klanten de flexibiliteit krijgen om mee te bewegen met snel veranderende marktomstandigheden, zonder dat hiervoor alles omgegooid moet worden.

Voor meer informatie over onze projecten verwijzen we graag naar:  https://esperantoxl.nl/onze-projecten/

Over EsperantoXL

EsperantoXL richt zich sinds 2002 op het ontwikkelen van slimme software oplossingen. Door processen te vereenvoudigen brengen we snelheid in organisaties. We bouwen innovatieve applicaties die operationele processen van onze klanten optimaliseren, we integreren deze naadloos in bestaande IT omgevingen en nemen de eindverantwoordelijkheid voor een continue beschikbaarheid. Ons team bestaat uit technische bedrijfskundige experts, die kritisch kijken hoe onze oplossingen echt toegevoegde waarde bieden voordat we gaan implementeren.

Onze oplossingen richten zich op de bedrijfsprocessen die uniek zijn voor onze opdrachtgevers en die niet goed ondersteund worden door de bestaande systemen. We zien dat de grote pakketten vaak 80% van het proces regelen en dat men voor de 20% die het bedrijf juist uniek maken uitwijkt naar slecht te beheren schaduwoplossingen. Met onze no-code en RPA oplossingen voorzien we in de behoefte om hier meer flexibiliteit, automatisering en beheersbaarheid toe te passen.