Customer Succes Story – Manter International B.V.

“We kunnen nu met hetzelfde personeel Manter verder laten groeien. Wat de toekomst ook brengt, de software ondersteunt altijd onze plannen”, Peter Lenferink, directeur en eigenaar Manter

Manter International uit Emmen is een fabrikant van weeg- ven verpakkingsmachines voor verse aardappelen, groentes en fruitsoorten. Flexibele, klantgerichte verpakkingsoplossingen en een perfecte service vormen de basis voor het succes van Manter. Manter is meer dan 21 jaar geleden opgericht door Herman Wehkamp en Peter Lenferink en levert inmiddels wereldwijd naar meer dan 50 landen.

Oude situatie

Peter Lenferink, directeur en eigenaar van Manter, weet nog goed hoe het allemaal begon. “In 1995 startten wij met Manter. Standaard ERP Software voldeed niet aan onze specifieke eisen en was te star. Wij wilden een flexibele software oplossing die wij eenvoudig en snel konden aanpassen en daarom kozen wij voor eigen gemaakte maatwerk ERP oplossing.

Deze maatwerk ERP oplossing AWIN was in Delphi ontwikkeld en werd ontwikkeld en onderhouden door 1 persoon. Dit vormde een risico voor de continuïteit van de software. Alle kennis was ondergebracht bij deze persoon. Ook waren er geen mogelijkheden voor technologische en functionele doorontwikkeling. Wij wilden bijvoorbeeld de routine werkzaamheden, zoals de orderinvoer, automatiseren en gezien de internationale ontwikkeling kwam ook de wens om via het web te kunnen werken naar voren. Om de groei van Manter door te zetten, hadden wij behoefte aan bedrijfssoftware die onze bedrijfsprocessen 100% ondersteunt en voldoet aan de hedendaagse technologische mogelijkheden”. Een overstap naar nieuwe bedrijfssoftware lag voor de hand.

De oplossing

“Eerlijk gezegd waren wij sceptisch toen wij kennis maakten met Thinkwise”, vervolgt Peter Lenferink zijn verhaal. “Alle softwareleveranciers die wij spraken, zeiden hetzelfde. Alles kan. Thinkwise wilde ons hiervoor echter ook het bewijs leveren. Nog tijdens de acquisitiefase moderniseerden zij onze bestaande bedrijfssoftware. In heel korte tijd zagen wij onze bestaande applicatie terug maar dan geheel gemoderniseerd onder een nieuwe database en direct beschikbaar voor Windows, web, tablets en smartphone. In het vervolgtraject heeft Thinkwise de functionaliteit 1 op 1 vertaald naar de nieuwe omgeving. Wij wilden de bestaande functionaliteit eerst volledig behouden en vervolgens kijken naar functionele uitbreidingen en optimalisaties. Voor ons was direct duidelijk dat de nieuwe software (TAWIN, Thinkwise Application Without any Interesting Name) veel flexibeler is. De moderne GUI is erg gebruikersvriendelijk en de performance is sterk verbeterd. Er wordt sneller en efficiënter gewerkt. Er worden aanwijsbaar minder fouten gemaakt.”

Altijd up to date

“Met Thinkwise kunnen wij onze automatisering uitbouwen èn groei realiseren met hetzelfde personeel. Managementinformatie is altijd up to date. Ik heb nu overal en altijd direct inzicht in de status van de orders, de actuele voorraad en de bestellingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van onze leveringen verbeterd is”, vertelt Peter Lenferink.

Samenwerking

“De samenwerking is boven verwachting verlopen. Het projectteam met daarin Thinkwise en Manter vertegenwoordigd, deelde kennis en schakelde snel tijdens de implementatie. Wij zijn onder de indruk van het resultaat en kijken vol vertrouwen naar de toekomst”, aldus Peter Lenferink.

Toekomst

“Wij willen de service naar onze klanten verder verbeteren en TAWIN optimaliseren en uitbreiden. Een voorbeeld hiervan is om klanten in de toekomst de mogelijkheid te bieden via een webportal hun offerte- en order afhandeling te volgen. Telefonisch contact over de orderstatus is dan minder nodig. Groot voordeel van Thinkwise is dat wij snel extra functionaliteit kunnen toevoegen. Wanneer wij klaar zijn voor een nieuwe stap, sluit de software hier naadloos op aan. Wij zijn enorm trots dat wij gekozen hebben voor Thinkwise als onze software partner”, beëindigt Peter Lenferink zijn verhaal.

Delen