Advanced programs

Partner - Advanced Programs


Over Advanced Programs

Logo Advanced programs

Dienstverlener

Advanced Programs is een dienstverlener opgericht in 1992 die IT en dataoplossingen biedt. Bedrijven uit allerlei sectoren helpen wij met het behalen van hun technische en business doelstellingen door het slim en innovatief inzetten, implementeren en optimaliseren van technologie.

Wij hebben een rijke ervaring in Finance, Retail, Distributie/Logistiek. Advanced Programs hecht grote waarde aan samenwerking en co-creatie, met haar opdrachtgevers, haar partners en leveranciers. Zo werkt Advanced Programs samen met Thinkwise, Data Virtuality, IBM, Snowflake en Tableau. Dit stelt ons in staat om totaaloplossingen te bieden aan klanten met de hoogste kwaliteit.

Daarnaast is Advanced betrokken bij het MVO Platform Zeist en Samen voor Zeist. Directeur Ruud Vodegel: “Ook op deze manier willen wij verantwoordelijkheid nemen en onze maatschappelijke betrokkenheid tonen.”

Advanced Programs en Thinkwise

Advanced Programs heeft een strategische keuze gemaakt om Thinkwise in te zetten voor het realiseren van nieuwe business ideeën of het doorvoeren van een digitale bedrijfstransformatie bij haar klanten.  Als geen ander herkennen wij het belang en de waarde van legacy applicatie omgevingen, waarmee in deze trajecten rekening gehouden moet worden.

Met Thinkwise ervaart Advanced Programs iedere dag opnieuw, de kracht om nieuwe applicatie functionaliteit te bouwen, naast of geïntegreerd met bestaande IT-landschappen. Of om zelfs legacy omgevingen ‘een-op-een’ te vervangen. De kracht van Thinkwise beperkt zich niet alleen tot het bieden van een krachtig, flexibel, interactief en schaalbaar low-code software platform. Wij ervaren ook de kracht van Thinkwise in het verder meedenken hoe op een zakelijk en economische verantwoorde manier een volgende stap gemaakt kan worden in de ondersteuning van de business critical business processen van onze klanten.

Erwin Wolters - Business Unit Manager

“Digitale transformatie vraagt om een fundamenteel andere aanpak in hoe applicaties worden gebouwd en opgeleverd. In veel organisaties werken business en IT nog niet samen of elkaar zelfs tegen. Dit gaat ten koste van de innovatiekracht en de wendbaarheid. Door het visueel programmeren biedt het low-code platform Thinkwise organisaties niet alleen een platform waar business en IT samen kunnen werken aan de ontwikkeling van software, maar het vermindert ook de backlog, versnelt de ontwikkeltijd en verlaagt de kosten.”

Missie & Aanpak

Missie:
Verouderde IT-omgevingen zijn voor veel organisaties een remmende factor op hun groei en innovatie. Sinds de oprichting in 1992 maakt Advanced Programs zich sterk om bedrijven uit allerlei sectoren te helpen hun technische en zakelijke doelstellingen te realiseren. Dit doet het bedrijf door hun systemen en applicaties te onderhouden, te beheren en te moderniseren.

Aanpak:
Vanuit onze kernwaarde ondernemerschap nemen wij verantwoordelijkheid en bieden wij onze diensten graag op projectbasis aan bij onze klanten. Sterker nog, we gaan daar een stap verder in door het leveren van applicatiefunctionaliteit op SLA-basis. Wij zijn bekend met de Agile projectmethodieken zoals Scrum en de meer klassieke projectmethodieken zoals PRINCE2.  Kenmerkend in onze aanpak is dat al onze projecten een duidelijk begin- en eindpunt hebben en dat we klanten tussentijds informeren over de voortgang en eventuele uitdagingen.

Expertise

Onze specialisten hebben meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van applicaties. Zij beschikken over actuele kennis en vaardigheden van verschillende (low-code) platformen en talen. Daardoor kunnen wij nieuwe functionaliteiten bouwen en/of bestaande functionaliteiten aanpassen, geheel passend bij uw wensen en IT-omgeving. Met het beste resultaat. Bovendien kunnen we meedenken over beheer en onderhoud als ook over innovatieve oplossingen voor data analyse en data visualisatie.