Platform overview

Platform Overview


Wat is het Thinkwise low-code Platform?

De drijvende kracht voor jouw digitale transformatie.
Het enige low-code platform gespecialiseerd in het realiseren van omvangrijke bedrijfssoftware. Minimaal tien keer sneller dan traditionele softwareontwikkeling. Vervang en voorkom legacy software met applicaties die automatisch modern blijven.

Ruim in korte tijd jouw back-log op, schakel legacy software uit en maak jouw organisatie weer flexibel met software die naadloos aansluit, maar makkelijk aanpasbaar is – ook na implementatie. Een ongekende vrijheid voor jouw organisatie, agility die onmisbaar is om disruptie in jouw markt te kunnen overleven. Het Thinkwise low-code Platform geeft je de mogelijkheid om in razend tempo perfect passende bedrijfssoftware te realiseren. Ontwikkelen met Thinkwise gaat namelijk snel, heel erg snel: de productiviteit van Thinkwise low-code Platform ontwikkelaars is ruim 10x hoger dan bij het gebruik van programmeertalen zoals C# of Java. En het mooiste is misschien wel dat software die gerealiseerd wordt met het Thinkwise low-code platform volledig onafhankelijk is van technologie en daardoor nooit meer vervangen hoeft te worden. Hoe dit allemaal werkt? Lees snel hieronder verder.

Mobile Thinkwise

Permanente voorsprong op jouw concurrent

Met het Thinkwise low-code Platform wordt jouw software een strategische pijler voor jouw organisatie, doordat het eenvoudig aanpasbaar, altijd up-to-date en overal beschikbaar is. Daarnaast kunt je jouw business processen optimaliseren zoals je dat zelf wilt en daardoor voor een hogere efficiëntie zorgen. Realiseer nu een technologische en strategische voorsprong op jouw concurrentie!

Wat maakt het Thinkwise Platform uniek?

Graphical User Interfaces (GUI’s) beschikbaar op alle devices.

Alle Thinkwise Applicaties zijn direct beschikbaar onder Windows, Web en mobiele toepassingen zoals smartphones en tablets.  De mogelijkheden van de verschillende GUI´s zijn zeer uitgebreid en worden klantspecifiek gemodelleerd. Jij kan eenvoudig meerdere gebruikersinterfaces naast elkaar inzetten of snel overstappen op een nieuwe technologie. Zo kan jij bepalen welke processen met welke omgeving worden ondersteund en klanten of leveranciers real-time inzage in hun gegevens bieden via persoonlijke portals of apps.

De GUI wordt niet geprogrammeerd of gegenereerd. Deze wordt volledig “runtime” opgebouwd op basis van:

 • Schermontwerp door middel van wireframes.
 • Abstracte componenten zoals formulieren, lijsten of maps voor het weergeven van data.
 • Relatieve positionering voor responsive design.
 • Uitgebreide role management en access control.
 • Toegang kan tijdsgebonden zijn en is te definiëren tot op veldniveau en doorsnedes van data.
 • Te koppelen aan o.a. Active Directory of Open ID.
 • Bepaal de look & feel van de applicatie met kleurenschema’s, logo’s en overige stijlregels.
 • Per gebruikersgroep instelbaar, voor het eenvoudig inrichten van portals voor klanten of leveranciers.
 • Geven een individuele gebruiker de mogelijkheid zijn optimale scherminrichting in te stellen.
 • Alles wat een gebruiker kan doen met betrekking tot gebruikersvoorkeuren kan worden geautoriseerd.
Model
 • Schermontwerp door middel van wireframes.
 • Abstracte componenten zoals formulieren, lijsten of maps voor het weergeven van data.
 • Relatieve positionering voor responsive design.
Autorisatie
 • Uitgebreide role management en access control.
 • Toegang kan tijdsgebonden zijn en is te definiëren tot op veldniveau en doorsnedes van data.
 • Te koppelen aan o.a. Active Directory of Open ID.
Lay-out
 • Bepaal de look & feel van de applicatie met kleurenschema’s, logo’s en overige stijlregels.
 • Per gebruikersgroep instelbaar, voor het eenvoudig inrichten van portals voor klanten of leveranciers.
Gebruikersvoorkeuren
 • Geven een individuele gebruiker de mogelijkheid zijn optimale scherminrichting in te stellen.
 • Alles wat een gebruiker kan doen met betrekking tot gebruikersvoorkeuren kan worden geautoriseerd.

De GUI’s zijn volledig meertalig en altijd up-to-date

Alle standaard schermelementen zijn, naast het Nederlands, in vijf wereldtalen beschikbaar; Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees (Braziliaans). Daarnaast zijn alle onderdelen van een applicatie afzonderlijk te vertalen, waardoor je jouw applicatie ongelimiteerd in elke gewenste taal beschikbaar kunt stellen. Zo zijn er klanten met applicaties in meer dan 30 talen! Thinkwise zorgt ervoor dat de gebruikersinterfaces altijd up-to-date zijn met technologische ontwikkelingen, denk bijvoorbeeld aan de opkomst van mobiele applicaties of nieuwe versies van de grootstse webbrowsers.

Platform voor digitale transformatie

Het Thinkwise low-code Platform biedt volledige ondersteuning voor het traject van software realisatie, van requirementspecificatie tot autorisatie en deployment. Met Thinkwise haal je een krachtig low-code platform in huis voor jouw digitale transformatie. Voorbij zijn de tijden van legacy problematiek, van remmende en starre software. Omarm de toekomst en ontdek de ongelimiteerde vrijheid die het Thinkwise Platform jou biedt.

Verder verdiepen in het technische aspect? Lees onze documentatie.

Lees documentatie
Responsive mock up platform

De Intelligent Application Manager (IAM) levert een gepersonaliseerde applicatie voor elke gebruiker

Met behulp van de Intelligent Application Manager worden applicaties voorzien van authenticatie, autorisatie en gebruikers-voorkeuren. De runtime-componenten van het Thinkwise low-code Platform interpreteren het model vanuit de Intelligent Application Manager samen met de autorisatie-instellingen en gebruikersvoorkeuren. Hierdoor krijgt de gebruiker een applicatie gepresenteerd die precies is afgestemd op zijn rol en rechten. Dit maakt dat het Thinkwise Platform jou volledig grip geeft over hoe, waar en door wie de door jou gerealiseerde applicaties worden ingezet.

IAM maakt gebruik van de volgende componenten:

Wanneer er een nieuwe versie van een applicatie in gebruik wordt genomen, maak je gebruik van de synchronisatie-functie. Dit betekent dat het model wordt gekopieerd van de SF naar IAM. Het platform controleert of er onopgeloste validatieberichten zijn in de versie die jij wilt synchroniseren. Nadat dit heeft plaatsgevonden kan de autorisatie worden ingesteld via IAM.

Autorisatie is gekoppeld aan rollen en gebruikersgroepen. Een gebruikersgroep bevat verschillende gebruikers daarnaast kan een gebruiker ook lid zijn van verschillende gebruikersgroepen. Een lidmaatschap bij een gebruikersgroep kan tijdsgebonden zijn. Als de tijd verlopen is dan vervallen automatisch de rechten van de gebruiker. Gebruikers kunnen worden geverifieerd via Active Directory, het RDBMS, IAM-verificatie of Open ID. Ook is twee-factor authenticatie door middel van sms, e-mail en TOTP mogelijk.

Gebruikers kunnen hun applicatie naar behoefte inrichten. Zo kan een gebruiker onder andere zijn meestgebruikte schermen automatisch laten openen, de schermindeling aanpassern en eigen filters instellen en opslaan.

Alles wat een gebruiker mag doen met betrekking tot gebruikersvoorkeuren kan worden geautoriseerd en indien gewenst ook volledig worden afgeschermd.

Voor elke gebruiker kan de applicatiebeheerder specificeren of specifieke (of alle) acties van gebruiker geregistreerd worden door de GUI. Door analyse van de werkwijze van de gebruiker worden de gebruikersvoorkeuren automatisch geoptimaliseerd door IAM.

Omdat de GUI voor elke gebruiker kan verschillen door autorisatie en gebruikersvoorkeuren kan een helpdeskmedewerker de applicatie bekijken op basis van het model van een specifieke gebruiker. De helpdeskmedewerker ziet vervolgens dezelfde GUI, gegevens en gebruikersvoorkeuren en kan daardoor betere ondersteuning bieden aan de gebruiker.

Alle wijzigingen met betrekking tot autorisatie worden automatisch vastgelegd. Dit loggen helpt de applicatie (SOx Compliant) om te voldoen aan belangrijke richtlijnen met betrekking tot beheer.

Volledige integratie

Uiteraard moet de door jou gerealiseerde software in staat zijn om te communiceren met andere systemen. Middels de geïntegreerde servicelaag zijn alle gewenste data en functionaliteit veilig te ontsluiten doormiddel van een open API op basis van het OData protocol.

Het Thinkwise Platform biedt uitgebreide integratiemogelijkheden zoals:

 • Database

  - Ondersteuning voor diverse database management systemen, zoals Microsoft SQL Server, DB2 en Oracle i.

 • Web Services

  - De Thinkwise Software Factory kan automatisch ODATA RESTful Web Services genereren. Hiermee kan eenvoudig gekoppeld worden met andere oplossingen zoals een Enterprise Service Bus (ESB) of andere Enterprise Application Integration (EAI) oplossingen zoals IBM WebSphere ESB/Message Broker, Microsoft BizTalk of Oracle ESB/SOA Suite

 • Business Intelligence

  - Naast geïntegreerde BI mogelijkheden is het ook mogelijk om te koppelen met Online Analytical Processing (OLAP) tools, zoals Microsoft SQL Server Analysis Services.

 • Microsoft Exchange

  - Synchroniseren van e-mails, afspraken, contactpersonen en taken; zowel van- als naar Microsoft Exchange 2007 of hoger.

 • Workflow Management en Business Process Management

  - Koppelen op basis van breed geaccepteerde standaarden zoals BPMN, BPEL en XPDL met bijvoorbeeld Bonita Open Solution, BiZZdesigner en IBM WebSphere Operational Decision Management.

 • Office en reporting

  - Importeren van en exporteren naar o.a. Microsoft Excel, Word en PDF

Ervaar het Thinkwise Platform

Met Thinkwise haal je een krachtig low-code platform in huis. Eén platform dat voor 100% de motor voor jouw digitale transformatie is. Voorbij zijn de tijden van legacy problematiek, van remmende en starre software. Omarm de toekomst en ontdek de ongelimiteerde vrijheid die het Thinkwise Platform jou biedt.

Voor een inhoudelijke blik onder de motorkap ben je van harte welkom op onze Platform Experience. Tijdens deze plenaire bijeenkomst op het hoofdkantoor van Thinkwise in Apeldoorn laten wij stap voor stap zien hoe een applicatie wordt gemodelleerd met het Thinkwise low-code Platform, van opstellen van requirements en ontwerpspecificaties tot testen en aanpassingen na livegang. Dit biedt jou tevens de gelegenheid om te sparren met andere organisaties die zich ook verdiepen in deze nieuwe generatie van bedrijfssoftware.

Bekijk het programma