Platform overview

Platform Overview


Wat is het Thinkwise low-code Platform?

De drijvende kracht voor uw digitale transformatie.
Het enige low-code platform gespecialiseerd in het realiseren van omvangrijke bedrijfssoftware. Minimaal tien keer sneller dan traditionele softwareontwikkeling. Vervang en voorkom legacy software met applicaties die automatisch modern blijven.

Ruim in korte tijd uw back-log op, schakel legacy software uit en maak uw organisatie weer flexibel met software die naadloos aansluit, maar makkelijk aanpasbaar is – ook na implementatie. Een ongekende vrijheid voor uw organisatie, agility die onmisbaar is om disruptie in uw markt te kunnen overleven. Het Thinkwise low-code Platform geeft u de mogelijkheid om in razend tempo perfect passende bedrijfssoftware te realiseren. Ontwikkelen met Thinkwise gaat namelijk snel, heel erg snel: de productiviteit van Thinkwise low-code Platform ontwikkelaars is ruim 10x hoger dan bij het gebruik van programmeertalen zoals C# of Java. En het mooiste is misschien wel dat software die gerealiseerd wordt met het Thinkwise low-code platform volledig onafhankelijk is van technologie en daardoor nooit meer vervangen hoeft te worden. Hoe dit allemaal werkt? Lees snel hieronder verder.

Mobile Thinkwise

Permanente voorsprong op uw concurrent

Met het Thinkwise low-code Platform wordt uw software een strategische pijler voor uw organisatie, doordat het eenvoudig aanpasbaar, altijd up-to-date en overal beschikbaar is. Daarnaast kunt u uw business processen optimaliseren zoals u dat zelf wilt en daardoor voor een hogere efficiëntie zorgen. Realiseer nu een technologische en strategische voorsprong op uw concurrentie!

Wat maakt het Thinkwise Platform uniek?

1. Moderniseer uw bestaande legacy

Met Thinkwise moderniseert u uw bedrijfssoftware op een unieke en kwalitatief hoge manier. Ongeacht de technologie. Met de ‘UpCycler’-functionaliteit leest u de bestaande bedrijfssoftware in. Door het afleiden van metagegevens legt het platform de fundering voor de nieuwe applicatie. Dus niet moderniseren door het volledig opnieuw te bouwen, maar echt hergebruik van de bruikbare onderdelen, zonder code conversie. U kunt ook ervoor kiezen om stapsgewijs uw bestaande software te vervangen en tijdelijk te integreren met de verouderde software.

2. Gericht op omvangrijke en complexe applicaties

Bij Thinkwise geloven we dat echte digitale transformatie begint bij het moderniseren van het hart van het applicatielandschap. Niet zoals andere low-code platformen de zoveelste app of portal er bij bouwen, maar echt de kern aanpakken. Simpel gezegd: Thinkwise is gebouwd voor omvangrijke enterprise applicaties. Bedrijven zoals VDL gingen u voor en vervingen met Thinkwise de bestaande legacy ERP pakketten van 38 werkmaatschappijen binnen 3 jaar. Dit met een projectteam van minder dan 7 FTE.

3. Future proof

Omvangrijke enterprise software is bedoeld om decennia mee te gaan. In de praktijk is software echter maar een aantal jaar modern en daarna legacy. Het is simpelweg te kostbaar het ieder jaar opnieuw te ontwikkelen omdat de technologie veroudert. Toch wilt u wel gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Met Thinkwise zijn uw applicaties onafhankelijk van technologie, en hoeft feitelijk alleen een digitale bouwtekening te worden onderhouden. Hierdoor hoeven applicaties nooit opnieuw ontwikkeld te worden. Bedrijven die 16 jaar geleden met Thinkwise begonnen hebben nog steeds dezelfde bouwtekening, maar hebben zonder inspanning meerdere technologieën overleefd: van Windows XP met Visual basic 6, naar web (voorheen Java, later ASP.NET, nu React), naar mobiel met HTML5. Met Thinkwise bent u verzekerd van ondersteuning voor nieuwe technologie en kunt u zich volledig richten op de functionele doorontwikkeling.

4. Ongekende snelheid

Software die eeuwig meegaat is alleen zinvol als deze software ook makkelijk aanpasbaar is. Het Thinkwise low-code Platform heeft een ongelofelijk hoge software aanpassnelheid, ook na live-gang.  Het is normaal om een factor 10 sneller te ontwikkelen ten opzichte van reguliere ontwikkel methoden.  Dat zeggen wij niet alleen, maar dat word ook onderbouwd door software autoriteit QSM. Dit komt met name doordat de software is opgebouwd uit visuele modellen en niet uit miljoenen regels code. De modellen zijn makkelijk aanpasbaar en herkennen zelf de onderlinge afhankelijkheden. Daarna passen de user interfaces, database en services zichzelf automatisch aan na een aanpassing van het model.

5. Agile samenwerken

Voor softwareontwikkelteams zijn tools ingebouwd om makkelijk samen te werken. Zo is het mogelijk om te verschillende modellen te branchen en mergen, en kunnen modellen binnen teams gedeeld en hergebruikt worden. De Software Factory biedt verder mogelijkheden om requirements en user stories vast te leggen om op een agile manier door te ontwikkelen. Hierdoor zijn business en IT in staat om echt goed samen te werken en zo tot een perfect passende oplossing te komen.

6. Connectivity

Bedrijfssoftware die ontwikkeld is met het Thinkwise low-code Platform integreert probleemloos met al uw bestaande bedrijfssoftware zoals Microsoft Office en andere commodity software zoals financiële software, ERP software, HRM software en productie oplossingen.

Dit doen we door onze run-time geïnterpreteerde servicelaag genaamd Indicium. Indicium biedt automatisch een Odata REST API voor koppeling van en naar Thinkwise applicaties. Dit sluit naadloos aan op uw Service Oriented Architecture (SOA) en is daarnaast eenvoudig te koppelen aan uw RPA, Workflow- of Business Process Management-oplossing. Dat doen we doormiddel van breed geaccepteerde standaarden zoals BPMN, BPEL en XPDL.

Graphical User Interfaces (GUI’s) beschikbaar op alle devices.

Alle Thinkwise Applicaties zijn direct beschikbaar onder Windows, Web en mobiele toepassingen zoals smartphones en tablets.  De mogelijkheden van de verschillende GUI´s zijn zeer uitgebreid en worden klantspecifiek gemodelleerd. U kunt eenvoudig meerdere gebruikersinterfaces naast elkaar inzetten of snel overstappen op een nieuwe technologie. Zo kunt u bepalen welke processen met welke omgeving worden ondersteund en klanten of leveranciers real-time inzage in hun gegevens bieden via persoonlijke portals of apps.

De GUI wordt niet geprogrammeerd of gegenereerd. Deze wordt volledig “runtime” opgebouwd op basis van:

 • Schermontwerp door middel van wireframes.
 • Abstracte componenten zoals formulieren, lijsten of maps voor het weergeven van data.
 • Relatieve positionering voor responsive design.
 • Uitgebreide role management en access control.
 • Toegang kan tijdsgebonden zijn en is te definiëren tot op veldniveau en doorsnedes van data.
 • Te koppelen aan o.a. Active Directory of Open ID.
 • Bepaal de look & feel van de applicatie met kleurenschema’s, logo’s en overige stijlregels.
 • Per gebruikersgroep instelbaar, voor het eenvoudig inrichten van portals voor klanten of leveranciers.
 • Geven een individuele gebruiker de mogelijkheid zijn optimale scherminrichting in te stellen.
 • Alles wat een gebruiker kan doen met betrekking tot gebruikersvoorkeuren kan worden geautoriseerd.
Model
 • Schermontwerp door middel van wireframes.
 • Abstracte componenten zoals formulieren, lijsten of maps voor het weergeven van data.
 • Relatieve positionering voor responsive design.
Autorisatie
 • Uitgebreide role management en access control.
 • Toegang kan tijdsgebonden zijn en is te definiëren tot op veldniveau en doorsnedes van data.
 • Te koppelen aan o.a. Active Directory of Open ID.
Lay-out
 • Bepaal de look & feel van de applicatie met kleurenschema’s, logo’s en overige stijlregels.
 • Per gebruikersgroep instelbaar, voor het eenvoudig inrichten van portals voor klanten of leveranciers.
Gebruikersvoorkeuren
 • Geven een individuele gebruiker de mogelijkheid zijn optimale scherminrichting in te stellen.
 • Alles wat een gebruiker kan doen met betrekking tot gebruikersvoorkeuren kan worden geautoriseerd.

De GUI’s zijn volledig meertalig en altijd up-to-date

Alle standaard schermelementen zijn, naast het Nederlands, in vijf wereldtalen beschikbaar; Engels, Duits, Frans, Spaans en Portugees (Braziliaans). Daarnaast zijn alle onderdelen van een applicatie afzonderlijk te vertalen, waardoor u uw applicatie ongelimiteerd in elke gewenste taal beschikbaar kunt stellen. Zo zijn er klanten met applicaties in meer dan 30 talen! Thinkwise zorgt ervoor dat de gebruikersinterfaces altijd up-to-date zijn met technologische ontwikkelingen, denk bijvoorbeeld aan de opkomst van mobiele applicaties of nieuwe versies van de grootstse webbrowsers.

Platform voor digitale transformatie

Het Thinkwise low-code Platform biedt volledige ondersteuning voor het traject van software realisatie, van requirementspecificatie tot autorisatie en deployment. Met Thinkwise haalt u een krachtig low-code platform in huis voor uw digitale transformatie. Voorbij zijn de tijden van legacy problematiek, van remmende en starre software. Omarm de toekomst en ontdek de ongelimiteerde vrijheid die het Thinkwise Platform u biedt.

Verder verdiepen in het technische aspect? Lees onze documentatie.

Lees documentatie
Responsive mock up platform

De Intelligent Application Manager (IAM) levert een gepersonaliseerde applicatie voor elke gebruiker

Met behulp van de Intelligent Application Manager worden applicaties voorzien van authenticatie, autorisatie en gebruikers-voorkeuren. De runtime-componenten van het Thinkwise low-code Platform interpreteren het model vanuit de Intelligent Application Manager samen met de autorisatie-instellingen en gebruikersvoorkeuren. Hierdoor krijgt de gebruiker een applicatie gepresenteerd die precies is afgestemd op zijn rol en rechten. Dit maakt dat het Thinkwise Platform u volledig grip geeft over hoe, waar en door wie de door u gerealiseerde applicaties worden ingezet.

IAM maakt gebruik van de volgende componenten:

Wanneer er een nieuwe versie van een applicatie in gebruik wordt genomen, maakt u gebruik van de synchronisatie-functie. Dit betekent dat het model wordt gekopieerd van de SF naar IAM. Het platform controleert of er onopgeloste validatieberichten zijn in de versie die u wilt synchroniseren. Nadat dit heeft plaatsgevonden kan de autorisatie worden ingesteld via IAM.

Autorisatie is gekoppeld aan rollen en gebruikersgroepen. Een gebruikersgroep bevat verschillende gebruikers daarnaast kan een gebruiker ook lid zijn van verschillende gebruikersgroepen. Een lidmaatschap bij een gebruikersgroep kan tijdsgebonden zijn. Als de tijd verlopen is dan vervallen automatisch de rechten van de gebruiker. Gebruikers kunnen worden geverifieerd via Active Directory, het RDBMS, IAM-verificatie of Open ID. Ook is twee-factor authenticatie door middel van sms, e-mail en TOTP mogelijk.

Gebruikers kunnen hun applicatie naar behoefte inrichten. Zo kan een gebruiker onder andere zijn meestgebruikte schermen automatisch laten openen, de schermindeling aanpassern en eigen filters instellen en opslaan.

Alles wat een gebruiker mag doen met betrekking tot gebruikersvoorkeuren kan worden geautoriseerd en indien gewenst ook volledig worden afgeschermd.

Voor elke gebruiker kan de applicatiebeheerder specificeren of specifieke (of alle) acties van gebruiker geregistreerd worden door de GUI. Door analyse van de werkwijze van de gebruiker worden de gebruikersvoorkeuren automatisch geoptimaliseerd door IAM.

Omdat de GUI voor elke gebruiker kan verschillen door autorisatie en gebruikersvoorkeuren kan een helpdeskmedewerker de applicatie bekijken op basis van het model van een specifieke gebruiker. De helpdeskmedewerker ziet vervolgens dezelfde GUI, gegevens en gebruikersvoorkeuren en kan daardoor betere ondersteuning bieden aan de gebruiker.

Alle wijzigingen met betrekking tot autorisatie worden automatisch vastgelegd. Dit loggen helpt de applicatie (SOx Compliant) om te voldoen aan belangrijke richtlijnen met betrekking tot beheer.

Volledige integratie

Uiteraard moet de door u gerealiseerde software in staat zijn om te communiceren met andere systemen. Middels de geïntegreerde servicelaag zijn alle gewenste data en functionaliteit veilig te ontsluiten doormiddel van een open API op basis van het OData protocol.

Het Thinkwise Platform biedt uitgebreide integratiemogelijkheden zoals:

 • Database

  - Ondersteuning voor diverse database management systemen, zoals Microsoft SQL Server, DB2 en Oracle i.

 • Web Services

  - De Thinkwise Software Factory kan automatisch ODATA RESTful Web Services genereren. Hiermee kan eenvoudig gekoppeld worden met andere oplossingen zoals een Enterprise Service Bus (ESB) of andere Enterprise Application Integration (EAI) oplossingen zoals IBM WebSphere ESB/Message Broker, Microsoft BizTalk of Oracle ESB/SOA Suite

 • Business Intelligence

  - Naast geïntegreerde BI mogelijkheden is het ook mogelijk om te koppelen met Online Analytical Processing (OLAP) tools, zoals Microsoft SQL Server Analysis Services.

 • Microsoft Exchange

  - Synchroniseren van e-mails, afspraken, contactpersonen en taken; zowel van- als naar Microsoft Exchange 2007 of hoger.

 • Workflow Management en Business Process Management

  - Koppelen op basis van breed geaccepteerde standaarden zoals BPMN, BPEL en XPDL met bijvoorbeeld Bonita Open Solution, BiZZdesigner en IBM WebSphere Operational Decision Management.

 • Office en reporting

  - Importeren van en exporteren naar o.a. Microsoft Excel, Word en PDF

Ervaar het Thinkwise Platform

Met Thinkwise haalt u een krachtig low-code platform in huis. Eén platform dat voor 100% de motor voor uw digitale transformatie is. Voorbij zijn de tijden van legacy problematiek, van remmende en starre software. Omarm de toekomst en ontdek de ongelimiteerde vrijheid die het Thinkwise Platform u biedt.

Voor een inhoudelijke blik onder de motorkap bent u van harte welkom op onze Platform Experience. Tijdens deze plenaire bijeenkomst op het hoofdkantoor van Thinkwise in Apeldoorn laten wij stap voor stap zien hoe een applicatie wordt gemodelleerd met het Thinkwise low-code Platform, van opstellen van requirements en ontwerpspecificaties tot testen en aanpassingen na livegang. Dit biedt u tevens de gelegenheid om te sparren met andere organisaties die zich ook verdiepen in deze nieuwe generatie van bedrijfssoftware.

Bekijk het programma