Verhoek Europe kiest voor Thinkwise low-code platform om Transport Management Systeem te vervangen


Apeldoorn, 11 mei 2021 – Verhoek Europe is een internationale logistieke dienstverlener met veertien vestigingen. Recent werd het familiebedrijf overgedragen aan de derde generatie, waarmee eveneens een technologische vernieuwing in gang werd gezet. Het nieuwe management koos voor Thinkwise om zijn verouderde Transport Management Systeem te vervangen.

Verhoek Europe is opgericht in 1953. Het familiebedrijf begon met het transport van riet en biezen en specialiseerde zich daarna in de tapijtindustrie. Inmiddels heeft Verhoek Europe zich ontwikkeld tot een professionele en veelzijdige internationale dienstverlener. Met in totaal veertien vestigingen zijn zij actief in bijna heel Europa. Naast het rollentransport heeft Verhoek Europe haar werkzaamheden uitgebreid en is specialist als het gaat om warehousing en het transporteren van lengtegoederen zoals industriële deuren en zonwering. Het wagenpark bestaat uit ongeveer 425 trucks en 550 trailers. De organisatie staat op dit moment onder leiding van de derde generatie die samen met haar ruim 900 medewerkers vol trots en passievol elke dag weer alle kennis, ervaring en materieel inzet om de dienstverlening voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken. De primaire operatie wordt al jaren ondersteund door een Transport Management Systeem (TMS). Dit systeem was sterk verouderd, werd niet verder ontwikkeld, en was daardoor dringend aan vervanging toe. In de zoektocht naar een alternatief, kwam Verhoek al snel in aanraking met Thinkwise.

“We waren op zoek naar een partij die ons kon helpen onze business-processen te implementeren in een moderne omgeving, zonder daarvoor zelf software te moeten ontwikkelen,” vertelt Rudy Selles, IT Manager bij Verhoek. Tijdens ons onderzoek naar een geschikte oplossing op basis van low-code kwamen we in contact met Thinkwise. “De kennismaking met Thinkwise voelde vanaf het eerste moment goed, en nadat we een proof of concept gedaan hadden, waren we ervan overtuigd dat Thinkwise de juiste keuze voor ons was.”

Continu verbeteren

Eén van de strategische ambities van Verhoek is het continu verbeteren van de logistieke processen om daarmee de service, continuïteit, duurzaamheid en het rendement te optimaliseren. Het bestaande Transport Management Systeem moet daarvoor vervangen worden om de software sneller te kunnen aanpassen en door te ontwikkelen.

“We hadden geen tijd te verliezen,” legt Selles uit. “Na een platformtraining van Thinkwise zijn we direct zelf aan de slag gegaan om een proof of concept voor een nieuwe CRM-applicatie te ontwikkelen, met hulp waar nodig. Dat is binnen drie weken gelukt.”

De strategische samenwerking is sindsdien in volle gang. Verhoek moderniseert zijn bestaande TMS en de omliggende applicaties gefaseerd. Alleen al afgelopen jaar leverden zij onder andere een CRM-systeem op, een mobile rangeer-app voor chauffeurs, en een Brexit-module om de administratieve last voor vrachtvervoer tussen het VK en Europa te digitaliseren en automatiseren.

Selles: “Zonder Thinkwise hadden we iets als de Brexit-module nooit zo snel kunnen realiseren. Met het Thinkwise platform kunnen we software ontwikkelen door ons puur te richten op de functionaliteit en de processen. Vroeger moesten we niet alleen de functionaliteiten maar ook de techniek testen, nu kunnen we ons volledig richten op de functionaliteiten. Technische bugs zijn er eigenlijk niet. Dat is heel prettig.”

Vervanging TMS

Inmiddels is Verhoek druk bezig om zijn order managementsysteem te moderniseren. Er zijn daarvoor ook koppelingen gemaakt met bijvoorbeeld het personeels- en fleet managementsysteem, waarvoor Thinkwise alle noodzakelijke api’s biedt. Het bedrijf komt daarmee steeds dichter bij zijn doel om voor het begin van 2022 het bestaande TMS volledig te vervangen door een nieuw software platform, dat inmiddels tot het Verhoek Europe Operationeel Systeem (VEOS) is gedoopt. Dit systeem zal na de livegang op alle voertuigen en 14 bedrijfslocaties gebruikt worden, gevoed door een centrale IT-omgeving en database.

“Wij wilden snel tot resultaat komen en ons vooral richten op de functionaliteit en controle,” besluit Selles. “Snel ontwikkelen is daarvoor cruciaal en Thinkwise maakt dat voor ons mogelijk. Het platform is krachtig en zeer overtuigend, en de medewerkers zijn ongelooflijk bereidwillig om ons te helpen en adviseren. Die hoge mate van betrokkenheid is prachtig om te zien.”

Over Verhoek Europe

Verhoek Europe is een logistieke dienstverlener met ruim 60 jaar ervaring. Als familiebedrijf met de wortels in de tapijtindustrie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een professionele en veelzijdige internationale dienstverlener waarbij kwaliteit, betrokkenheid, service en verkrijgbaarheid hand in hand gaan. Stukgoederen, lengtegoederen, pallets: Verhoek Europe voorziet in alle behoeftes aan distributie, transport of warehousing. In Europa is Verhoek Europe in staat om zijn klanten optimaal te bedienen met eigen filialen en Europese servicepunten. Meer informatie: www.verhoek-europe.com.

Similar posts

Blijf op de hoogte van het laatste Thinkwise nieuws!

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe inzichten in low-code ontwikkeling, inspirerende klantcases en het laatste Thinkwise nieuws.

Door je aan te melden ontvang je wekelijks een overzicht van onze nieuws & blog posts!