Internationaal Transportbedrijf van den Bosch Transporten kiest voor Low-Code platform van Thinkwise


Van den Bosch Transporten, specialist in intermodaal transport, gaat na een succesvolle Proof of Concept de samenwerking aan met Thinkwise. Van den Bosch Transporten zal met behulp van de Thinkwise Suite verouderde bedrijfssoftware vervangen en hun automatiseringsbehoeften razendsnel omzetten naar nieuwe oplossingen.

Volgens Gerard Alders, verantwoordelijk voor ICT & Data Management, is het zeer belangrijk om het onderscheidend vermogen van Van den Bosch Transporten te ondersteunen met een flexibele oplossing. Hiermee kan worden ingespeeld op ontwikkelingen in de organisatie en de steeds veranderende vraag vanuit de markt. Mede door krappe marges is het meer dan ooit belangrijk om te kunnen zien hoeveel kosten er gemaakt worden op een rit, en wat voor opbrengsten daartegenover staan.

Gerard Alders: “Steeds weer blijkt dat wij mensen slechte toekomstvoorspellers zijn. Je moet daarom het vermogen hebben om  je snel aan te passen op ontwikkelingen zodat je steeds weer je klant optimaal kunt bedienen. Dat betekent dat je bewegingsvrijheid moet hebben, die je met traditionele pakketsoftware vaak mist. Het Thinkwise platform geeft ons deze vrijheid”.

Proof of Concept

Tijdens de Proof of Concept is een oplossing gerealiseerd om het facturatieproces voor een van de overslagterminals van het bedrijf te automatiseren. Doordat Van den Bosch het proces heeft geoptimaliseerd naar de wensen van haar klanten, sloot deze niet meer aan op de werkwijze van het gebruikte terminal- managementsysteem. Hierdoor moest men maandelijks handmatig tientallen Excel bestanden combineren om op de gewenste manier te kunnen factureren.

De nieuwe oplossing genereert door middel van geregistreerde activiteiten automatisch de juiste facturen op basis van door de klant gespecificeerde kostensoorten en kostenplaatsen. Het systeem bespaart meerdere dagen werk per maand en de kans op fouten is aanzienlijk verminderd. Hierdoor kan sneller en efficiënter gefactureerd worden en wordt de betalingstermijn verkort door de facturen eerder en first-time-right aan te kunnen bieden aan de afnemer.

Strategische Keuze

Door de samenwerking met Thinkwise beschikt Van den Bosch Transporten nu over een omgeving waarmee het bedrijf de mogelijkheid heeft om hun procesoptimalisaties snel en kosten-efficiënt door te voeren en daarmee hun concurrentievoordeel te versterkten. Door de low-code en model-gedreven aanpak kan tot wel een factor 10 sneller software worden gerealiseerd dan met traditionele software-ontwikkelmethoden als programmeren in Java en C#.

Daarnaast is het Thinkwise platform klaar voor de toekomst, waarin het gebruik van Big Data, AI en Internet of Things een steeds grotere rol gaat spelen op de transport- en logistieke sector. Bijvoorbeeld door predictive analyses te doen en het gebruik van slimme algoritmen om zo direct een transportbehoefte aan op dat moment en ter plekke beschikbare mobiliteit te koppelen, kan nog verder worden gericht op kostenbeheersing en productiviteitsgroei.

Gerard Alders: “Traditioneel beschreef je de functionele wensen in detail en ging je over op de technische realisatie. Zeker bij innovatieve projecten kan dit niet. Je leert terwijl je uitvoert. Met het Thinkwise platform kun je snel meters maken, voortschrijdend inzicht opdoen en indien nodig zonder veel tijdsverlies de koers wijzigen. Een snelle vorm van iteratieve softwareontwikkeling”.

Over van den Bosch Transporten

Van den Bosch Transporten is een toonaangevende internationale logistiek dienstverlener en behoort met een jaarvolume van 2,4 miljoen ton getransporteerd product tot de top 10 van Europa op het gebied van bulktransport. Speerpunt van de onderneming is het inrichten van wereldwijde supply chain-activiteiten voor klanten in de food- en chemiesector, waarbij Van den Bosch zich onderscheidt als specialist in intermodaal vervoer. www.vandenbosch.com

Similar posts

Blijf op de hoogte van het laatste Thinkwise nieuws!

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe inzichten in low-code ontwikkeling, inspirerende klantcases en het laatste Thinkwise nieuws.

Door je aan te melden ontvang je wekelijks een overzicht van onze nieuws & blog posts!