Wat is low-code

Een korte introductie tot Low-Code


Wat is Low-Code?

Low-Code is het antwoord op de traditionele uitdagingen met softwareontwikkeling. Met low-code is het mogelijk om op een grafische wijze software te definiëren in plaats van miljoenen regels code te programmeren. Hierdoor wordt het mogelijk om beheersbaar en razendsnel applicaties te realiseren die precies aansluiten op de werkwijze van jouw bedrijf.

Het kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt is van levensbelang in dit digitale tijdperk. Software moet hierin geen belemmering maar juist een drijfveer zijn voor procesverbetering en innovatie. Maar traditionele softwareontwikkeling is handwerk en daardoor foutgevoelig en kostbaar. Daarnaast is door de lange duur van een project de software vaak al verouderd op het moment dat je het in gebruik neemt. Low-Code rekent af met het ambachtelijke van softwareontwikkeling. Dit zorgt voor een ongekend hoge productiviteit. Low-Code kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Van het ontwikkelen van simpele apps tot een volledig ERP-systeem voor grote ondernemingen.

Low-Code voor Core Systems

Het inzetten van Low-Code heeft dus veel voordelen. Maar de manier waarop en waar je het voor inzet bepaalt welk platform geschikt is voor jouw organisatie. Het maakt een groot verschil of je een urenregistratie-app of een ERP wilt ontwikkelen. Het Thinkwise Low-Code Platform heeft hierin een unieke focus.

Het Thinkwise Platform is namelijk uniek geschikt voor het realiseren van omvangrijke enterprise applicaties. Denk hierbij aan oplossingen voor voorraadbeheer, productie, logistiek en andere kernactiviteiten. Waar andere Low-Code platforms worden ingezet voor het ontwikkelen van apps en oplossingen die aanvullend zijn op een (legacy) ERP-systeem, is het Thinkwise Platform in staat om kernsystemen zoals bijvoorbeeld een ERP-systeem volledig te vervangen. Maar denk ook aan een transportmanagementsysteem voor een transportbedrijf of een kernsysteem voor verzekeraars bijvoorbeeld.

Zelfs vergeleken met andere Low-Code platforms biedt het Thinkwise Platform de hoogste productiviteit, ook bij grote en complexe projecten. Dit blijkt ook uit onafhankelijk onderzoek door QSM Dit geldt niet alleen tijdens de ontwikkeling, maar ook na livegang. De modellen zijn makkelijk aanpasbaar en herkennen zelf de onderlinge afhankelijkheden. De user interfaces, database en services passen zichzelf automatisch aan na een aanpassing van het model.

Met het Thinkwise Platform worden applicaties onafhankelijk van technologie en hoeft feitelijk alleen een digitale bouwtekening te worden onderhouden. Hierdoor hoeven applicaties nooit opnieuw ontwikkeld te worden; klanten van Thinkwise die al in 2002 zijn ingestapt hebben nooit meer hun software vervangen en hebben ook op dit moment een moderne applicatie. Daarnaast ben je verzekerd van ondersteuning van nieuwe technologie en kun je je volledig richten op de functionele doorontwikkeling van jouw IT-landschap.

Wanneer je bestaande software gaat vervangen, kan het wenselijk zijn om hier de data en structuren van over te nemen. Met de Thinkwise Upcycler is het mogelijk om de bestaande applicatie in te lezen en metagegevens zoals tabellen, referenties, schermstructuren, vertalingen en meldingen hiervan af te leiden. Op basis van deze metagegevens legt het platform de fundering voor de nieuwe oplossing. Hierdoor hoef je niet alles opnieuw te bedenken en creëer je een jumpstart voor het project.

Mobile Thinkwise

Ontdek het Thinkwise Low-Code Platform

Loop voor op de concurrentie met software die jouw organisatie perfect ondersteunt! Versnel je digitale transformatie door razendsnel bedrijfskritische applicaties te realiseren en legacy software te vervangen. Met Thinkwise haal je een krachtig low-code platform in huis. Eén platform dat voor 100% de motor voor jouw digitale transformatie is. Voorbij zijn de tijden van legacy-problematiek, van remmende en starre software. Omarm de toekomst en ontdek de ongelimiteerde vrijheid die het Thinkwise Platform biedt.

Ontdek het platform

Ervaar het Thinkwise Platform

Voor een inhoudelijke blik onder de motorkap ben je van harte welkom op onze Platform Experience. Tijdens dit event laten wij stap voor stap zien hoe een applicatie wordt gemodelleerd met het Thinkwise Platform. Van het opstellen van requirements en ontwerpspecificaties tot testen en aanpassingen na livegang.

Bekijk het programma