Thinkwise vs Outsystems

ERP implementatie: generiek pakket
of ontwikkelen met een low-code platform?

Zonder professionele enterprise software kunnen bedrijven tegenwoordig niet meer optimaal functioneren. Generieke pakketten voor ERP-implementatie raken in de praktijk al na zo’n 5 jaar inflexibel en verouderd. Helaas remt dit de vooruitgang van je organisatie. Maatwerk en randapplicaties zijn dan nodig om de software mee te laten groeien met de business. Tegelijkertijd is het vaak een groot risico om bestaande bedrijfssoftware te vernieuwen. Dit past niet meer in deze tijd van snelle digitale transformatie.

Leveranciers van ERP-software hebben een terugkerend probleem, namelijk dat hun product in de loop der jaren technologisch veroudert en minder flexibel aangepast kan worden. De software moet dan opnieuw ontwikkeld worden. Dit probleem los je op met low-code ontwikkeling. Je koppelt de technologie los van de functionaliteit en richt je vervolgens alleen nog op het ontwikkelen van functionele modellen en interfaces. Dit is een veel duurzamer en flexibeler ontwikkelmodel.

Low-code ERP implementatie met Upcycle technologie

Met low-code definieer je software op een grafische wijze in plaats van miljoenen regels code te programmeren. Hierdoor wordt het mogelijk om beheersbaar en razendsnel applicaties te realiseren die precies aansluiten op de werkwijze van jouw bedrijf.

Thinkwise startte in 2002 als low-code alternatief voor ERP implementatie. Klanten gebruikten voorheen bijvoorbeeld het ERP-systeem SAP. Inmiddels kun je met het ontwikkelplatform een breed scala aan enterprise applicaties bouwen. Wanneer je bestaande legacy software gaat vervangen, kan het wenselijk zijn om hier de data en structuren van over te nemen. Met de Thinkwise Upcycler is het mogelijk om de bestaande applicatie in te lezen en metagegevens zoals tabellen, referenties, schermstructuren, vertalingen en meldingen hiervan af te leiden. Op basis van deze metagegevens legt het platform de fundering voor de nieuwe oplossing. En je kiest zelf welke gegevens je wel of juist niet meeneemt naar de nieuwe versie. Hierdoor hoef je niet alles opnieuw te bedenken en creëer je een jumpstart voor het project.

Het Thinkwise platform is bij uitstek geschikt voor het realiseren van omvangrijke enterprise applicaties voor middelgrote en grote bedrijven. Denk hierbij aan oplossingen voor voorraadbeheer, productie, logistiek en andere kernactiviteiten. Waar andere low-code platformen worden ingezet voor het ontwikkelen van apps en oplossingen die aanvullend zijn op een (legacy) ERP- of CRM-systeem, is het Thinkwise platform in staat om kernsystemen zoals een ERP-applicatie systeem volledig te vervangen.

Het Thinkwise low-code platform

  • Verlos jezelf van legacy problemen

    - Modelleer met minimale technische kennis, omvangrijke businessapplicaties die 100% aansluiten op je bedrijfsprocessen. Nieuwe proposities of bedrijfsprocessen zet je snel om naar een oplossing op maat.

  • Hoge productiviteit

    - Binnen 12 maanden vervang je legacy ERP-software. Gegarandeerd. Zelfs vergeleken met andere low-code platformen biedt het Thinkwise platform de hoogste productiviteit. Ook bij grote en complexe projecten, tot wel een factor 10 ten opzichte van traditionele softwareontwikkeling. Dit blijkt ook uit onafhankelijk onderzoek door QSM.

  • Altijd technologisch up-to-date

    - Realiseer applicaties onafhankelijk van technologie. Je hoeft feitelijk alleen een digitale bouwtekening te onderhouden. De software blijft automatisch technologisch up-to-date.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Lees dan vooral het whitepaper ‘5 ERP-problemen oplossen met een low-code platform’.

5 ERP problemen oplossen met low-code