Verbrugge International vervangt operationele legacy met het low-code Thinkwise Platform

Apeldoorn, 25 april 2019 – Verbrugge International, de toonaangevende Zeeuwse Logistics Service Provider, vervangt zijn operationele legacy software met behulp van het Thinkwise Platform. Het project is begin dit jaar van start gegaan na een uitgebreid selectietraject en een gezamenlijk uitgevoerde Proof of Concept in november.

Met een frisse blik kijkt Verbrugge International richting de toekomst. Na decennia van operationele groei, ondergaat Verbrugge nu een digitale transformatie en dit is directe aanleiding om de bedrijfsprocessen te herzien en toekomstbestendig te maken.

Het bestaande applicatielandschap is niet voldoende uitgerust om mee te bewegen met de digitale ontwikkelingen.  Zowel de functionele inrichting als de inzet van nieuwe technologieën vragen om een continu proces van verbetering en aanpassing. Onder andere was er behoefte aan een app binnen de staalexpeditie. De app zorgt voor een directe kostenbesparing en een verhoogde betrouwbaarheid van het proces. Het afhandelen van de orders binnen de staalexpeditie is met een tablet applicatie gerealiseerd.

Verbrugge heeft de strategie om met het Thinkwise platform een nieuwe ERP omgeving te realiseren, genaamd VAMOS. VAMOS wordt gefaseerd gemodelleerd en geïmplementeerd. Hierbij krijgen de belangrijkste processen, waarmee de grootste winst te behalen is, de hoogste prioriteit. Reguliere low-code platformen zijn normaliter niet direct geschikt om WMS- of ERP-omgevingen mee te vervangen, omdat de productiviteit van deze platformen te laag en de complexiteit van de systemen te hoog is. Het Thinkwise Platform is echter specifiek gericht op het vervangen van omvangrijke en complexe ERP omgevingen.

Martijn Teuben – CIO Verbrugge International: “Het Thinkwise platform maakt het mogelijk om onze legacy software stapsgewijs te ontmantelen met een hoge productiviteit. Zo behalen we snel resultaat én vervangen we de bestaande applicaties volledig.

Na een korte opleiding is in een gezamenlijk uitgevoerde Proof of Concept bewezen dat:

  • De beloofde productiviteit wordt gerealiseerd,
  • Het Thinkwise platform eenvoudig integreert met het bestaande IT-landschap
  • De developers van Verbrugge snel leren werken met het Thinkwise platform

Bart van ’t Klooster – Senior Business Developer Thinkwise: “De strategie die Verbrugge International gekozen heeft sluit naadloos aan op de visie van Thinkwise. Ook Verbrugge ziet dat je de kern van je uitdagingen oplost als je uiteindelijk de bestaande applicaties volledig vervangt.”

Over Verbrugge International B.V.

Verbrugge International B.V. is een toonaangevende havenoperator en transporteur in het strategisch hart van Noordwest-Europa, vlak aan de kust van de Noordzee. Vanaf de start in 1958 zijn we gespecialiseerd in distributie, opslag en overslag van diverse goederen. Vanuit onze unieke locaties in Terneuzen en Vlissingen, kunt u met al uw logistieke vragen bij ons terecht. Naast onze ruime en kwalitatief uitstekende opslagmogelijkheden bieden u een breed scala aan ondersteunende diensten, zoals short- and deep-sea chartering, haven- en vrachtagentschap, expeditie- en douanediensten. Meer informatie: www.verbruggeinternational.com.