Thinkwise vs Outsystems

Thinkwise vs Outsystems


Sinds de oprichting in 2002 is het Thinkwise Platform gericht op het realiseren van omvangrijke en complexe applicaties. In 2014 bedacht Forrester de term “Low-code” om ontwikkelplatformen te classificeren die zich richten op eenvoud en gebruiksgemak in de ontwikkeling.

Het Thinkwise Platform is door de jarenlange ervaring en focus bij uitstek geschikt voor het realiseren van core business software. Het biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat.

Low-Code voor Core Systems

Waar andere Low-Code platformen worden ingezet voor het ontwikkelen van apps en oplossingen die aanvullend zijn op een (legacy) ERP systeem, is het Thinkwise Platform in staat om traditionele enterprise software volledig te vervangen.

Hoogste productiviteit

Vergeleken met andere Low-Code platformen biedt het Thinkwise Platform de hoogste productiviteit, juist bij grote en complexe projecten. Dit blijkt ook uit onafhankelijk onderzoek door QSM. Dit geldt niet alleen voor de eerste ontwikkeling, maar ook na livegang. De modellen zijn makkelijk aanpasbaar en herkennen zelf de onderlinge afhankelijkheden. De user interfaces, database en services passen zichzelf automatisch aan na een aanpassing van het model.

Download het QSM rapport

Thinkwise vs Outsystems: FAQ

 • Welke kritische vragen moet ik stellen als ik een keuze maak tussen Thinkwise of Outsystems?

  - Download hiervoor onze Checklist: 4 belangrijke aandachtspunten voor de selectie van een low-code platform.

 • Wanneer kiezen bedrijven voor Thinkwise in plaats van Outsystems?

  - De meest voorkomende redenen zijn:

  1. Op het moment dat applicaties die zij ontwikkelen groter en complexer zijn, denk hierbij aan databases met meer dan 100 tabellen. Of wanneer een applicatie uit honderden schermen bestaat, waardoor het ondoenlijk wordt om deze individueel te onderhouden
  2. Voor grotere projecten en organisaties is het licentiemodel vaak gunstiger en transparanter over de te verwachten kosten richting de toekomst.
  3. Wanneer men het IT-landschap wil vereenvoudigen. Het Outsystems platform resulteert in meer losse apps, waar het Thinkwise Platform 1 geïntegreerde bouwtekening biedt die de regie voert.

 • Voor welke projecten is Thinkwise minder geschikt?

  - Het Thinkwise Platform is niet gericht op het ontwikkelen van B2C apps of webportals waarin schermen pixel-perfect moeten worden opgemaakt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de parking apps of de Bol.com website.

 • Welke achtergrond moeten mijn ontwikkelaars hebben om Thinkwise te gebruiken?

  - Het Thinkwise Platform wordt ingezet voor complexe en omvangrijke projecten en is hierdoor niet geschikt voor ontwikkeling door Citizen Gebruikers van het Thinkwise Platform hebben verschillende achtergronden en vaardigheden. De beste Thinkwise Experts delen echter allemaal dezelfde eigenschappen:

  1. Ze staan open voor het leren van nieuwe innovatieve manieren om software-oplossingen te creëren.
  2. Ze hebben een passie voor het oplossen van complexe business / IT problemen.
  3. Ze kunnen "het grotere plaatje" zien bij het opleveren van softwareprojecten.

 • Hoe snel kan ik aan de slag met het Thinkwise Platform?

  - Een professionele IT-er kan in een week up&running zijn in het Thinkwise Platform. Alle bekende concepten worden ondersteund en vallen op zijn plek. Het wegwijs worden in het platform is eenvoudig door onze E-Learning omgeving, uitgebreide documentatie en actieve Community.

 • Hoe kan ik mij verder verdiepen in het Thinkwise Platform?

  - Krijg hier een high-level overview van het Thinkwise Platform, de verschillende onderdelen en mogelijkheden, of duik in de documentatie voor meer inzicht in het technische aspect. Nog vragen? Stel ze tijdens onze maandelijkse Platform Experience!


Altijd technologisch up-to-date


Omdat core business applicaties het digitale hart vormen van je organisatie wil je deze niet met regelmaat moeten vernieuwen of vervangen. Met het Thinkwise Platform worden applicaties onafhankelijk van technologie, en hoeft feitelijk alleen een digitale bouwtekening te worden onderhouden. Hierdoor hoeven applicaties nooit opnieuw ontwikkeld te worden.

Daarnaast ben je verzekerd van ondersteuning voor nieuwe technologie en kun je je volledig richten op de functionele doorontwikkeling van jouw IT-landschap. Geen enkel ander low-code platform biedt de garantie van een oneindige levensduur van je applicaties zoals Thinkwise.

Legacy software moderniseren

Legacy moderniseren

 

Thinkwise biedt als enige low-code platform de mogelijkheid om razendsnel legacy software te moderniseren. Ongeacht de technologie.

Thinkwise Upcycler

 

Met de Thinkwise Upcycler worden de meta-gegevens van de bestaande applicatie ingelezen en geanalyseerd.

Op basis van deze metagegevens en automatische optimalisaties legt het platform de fundering voor de nieuwe oplossing. Deze is daarna volledig aanpasbaar. Vervolgens kan de data-conversie direct plaatsvinden en heb je alle bestaande gegevens direct beschikbaar in de nieuwe oplossing. Dit stelt je in staat om de kern van je probleem aan te pakken in plaats van appje voor appje aan de randen kleine veranderingen door te voeren.

Probeer het zelf

Met Thinkwise haal je een krachtig low-code platform in huis. Eén platform dat voor 100% de motor voor jouw digitale transformatie is. Voorbij zijn de tijden van legacy problematiek, van remmende en starre software. Omarm de toekomst en ontdek de ongelimiteerde vrijheid die het Thinkwise Platform biedt.

Probeer het nu zelf in onze gratis proefomgeving!

Proefomgeving aanvragen