W.E.C. Lines

Over dit project

W.E.C. Lines

W.E.C. Lines B.V. uit Rotterdam is een dynamische maritieme transportorganisatie gespecialiseerd in het vervoer van containers.

 

Oude situatie

Johan den Hartigh begint enthousiast met zijn verhaal. “Bij W.E.C. Lines werken wij met agenten over de hele wereld. Vroeger werd deze bill of lading handmatig gecontroleerd en ingevoerd in onze Coolplex maatwerk software-oplossing op de AS/400. In deze applicatie berekenden wij vervolgens het eindresultaat van de reis. Je kunt je voorstellen dat de grote hoeveelheid handmatige invoer van gegevens voor veel werk zorgde en dat hierdoor de kans op fouten toenam.”

 

De oplossing

“Thinkwise heeft nog tijdens de acquisitiefase met hun testdrive het bewijs geleverd dat onze bedrijfsprocessen voor hen geen enkel probleem opleverden. Tijdens de intake voor de testdrive wisten zij in minder dan 2 uur hoe onze businessprocessen werken. Dit gaf ons vertrouwen voor de rest van het ERP-project.”

 

Verlaagde werkdruk en tijdsbesparing

De tijdsbesparing loopt als een rode draad door het enthousiaste verhaal van Johan den Hartigh. “Door de automatische verwerking van de facturen van de agenten besparen wij veel tijd. Binnen de facturatie-afdeling is de winst zelfs 2 FTE.”

 

Klik op de afbeelding voor de volledige referentiecase

Download nu de referentiecase van W.E.C. Lines!

Categorie
Logistiek