VDL Groep

Over dit project

VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf met 93 werkmaatschappijen, 16.000 medewerkers en is in 19 landen actief. De eigengemaakte ERP Software was technologisch verouderd en niet meer geschikt voor toekomstige functionele uitbreidingen. De VDL-werkmaatschappijen moesten sneller over data beschikken en de bedrijfsprocessen moesten efficiënter ingericht en geprofessionaliseerd worden. Deze uitdaging was Thinkwise op het lijf geschreven.

 

Uitdaging

VDL werkte al ongeveer dertig jaar met het eigen in RPG ontwikkelde PBS (Productie Besturing Systeem). PBS werd gebruikt door de VDL-werkmaatschappijen om het logistieke proces te ondersteunen. De focus lag hierbij op het orderresultaat en een specifieke manier van omgaan met verkoop- en productieorders. Alle bestaande randapplicaties moesten geïntegreerd worden zoals ook het kwaliteitsmanagementsysteem, VDL Extra, en de door Thinkwise gerealiseerde EDI Engine voor het beveiligd elektronisch berichtenverkeer.

 

Oplossing

In het eerste jaar is gestart met het moderniseren van het bestaande PBS naar het moderne Thinkwise platform en het integreren van VDL Extra naar één geïntegreerde software-oplossing: VBS (VDL Besturings Systeem). VBS wordt bij 33 werkmaatschappijen geïmplementeerd door vier parallelle VDL/Thinkwise teams. De implementatietijd per bedrijf is gemiddeld zes weken.

 

Resultaat

Met VBS beschikken de VDL-werkmaatschappen over één geïntegreerde software-oplossing. Alle functionele afdelingsprocessen zijn volledig geïntegreerd en geautomatiseerd. Hierdoor is informatie altijd realtime beschikbaar.

 

Toekomst

VBS is eenvoudig in gebruik en klaar voor de toekomst. Wijzigingen en uitbreidingen zijn eenvoudig en snel te realiseren. VDL heeft met VBS de perfecte basis om alle innovatieve plannen te realiseren en meer bestaande pakketten te integreren. Meer weten? Download dan de hele referentiecase.

 

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR DE VOLLEDIGE REFERENTIECASE

VDL groep

Categorie
Productie, Software