Partner - PragmatiQ


Over PragmatiQ

Lowcode & Nocode wizards

PragmatiQ, opgericht in 2009, ondersteunt klanten in vrijwel alle branches met hun digitaliseringsvraagstukken en digitale transformatie. In de begin jaren bestonden de activiteiten hoofdzakelijk uit het advies- en implementatieprojecten op het gebied van business process management, en het begeleiden van pakketselectie trajecten.

In vrijwel alle projecten bleek maatwerk toch steeds noodzakelijk. De laatste jaren hebben zij daarom zelf een transformatie doorgemaakt. Nu ontwikkelen zij nu zelf custom oplossingen met behulp van low- en nocode platformen. Voor de complexere projecten hebben zij, ter ondersteuning van de gebruikersadoptie, een online leeromgeving beschikbaar die naadloos kan integreren in het proces waar de gebruiker op dat moment in actief is. Zij noemen dit e-performance support.

PragmatiQ & Thinkwise

Pragmatiq kreeg steeds meer vraag naar grote en complexe projecten voor bedrijfskritische softwaretoepassingen, waar veel data in omgaat. Het Thinkwise Platform is daar specifiek voor bedoeld. Samen met Thinkwise heeft Pragmatiq daarom de stap gemaakt naar low-code. Met het Thinkwise platform heeft PragmatiQ nu de mogelijkheid om core-systemen voor organisaties te realiseren en legacy software te moderniseren.

Volgens directeur van PragmatiQ John van der Draai sluit het Thinkwise low-code platform uitstekend aan op de expertise van zijn mensen: “De werkwijze van het Thinkwise platform past heel goed bij wat wij dagelijks doen: het optimaliseren van bedrijfsvoering met ERP-systemen. Vroeger deden we veel ERP-consultancy, maar in de afgelopen jaren is ons team versterkt met specialisten en kunnen we zelf complete low-code ERP-systemen op maat realiseren.”

“Low-code business software is veel flexibeler dan de oplossingen van grote ERP-huizen als Infor, SAP en Unit4. Probeer maar eens iets aan te passen in zo’n pakket. Dat is niet eenvoudig. In veel gevallen beginnen dan de softwareproblemen zich op te stapelen. Thinkwise daarentegen is een uiterst flexibel systeem, waarmee organisaties echt agile worden. Ze kunnen veel sneller meebewegen met marktontwikkelingen en, waar nodig, hun systemen en processen eenvoudig wijzigen zonder dat ze opnieuw moeten beginnen.”

John van der Draai – Directeur PragmatiQ

Missie & Aanpak

Missie:
PragmatiQ Low-Code No-Code Wizards ondersteunt haar klanten in het versnellen van hun digitale transformatie met toekomstbestendige oplossingen waarmee de klanten hun concurrentiepositie kunnen vergroten.

Aanpak:
PragmatiQ richt zich sinds 2009 op het leveren van pragmatische en werkende software oplossingen. Door middels van procesanalyse en het (her)ontwerpen van flexibele processen realiseren ze flexibele software passend op de organisatie. Zij leveren end-to-end projecten met support vanaf de start tot ver na het project.

Met hun Low-code en No-code platformen realiseren ze zowel volledige custom ERP oplossingen als eenvoudige (native) applicaties die optimaal en flexibel de bedrijfsvoering ondersteunen.

Expertise

PragmatiQ heeft uitgebreide ervaring in het realiseren van low- en nocode oplossingen in verschillende branches, waaronder:

  • Automotive
  • Banken & Verzekeraars
  • Detailhandel
  • Industrie
  • Overheid
  • Zakelijke dienstverlening