Spectrum-AG

Partner - OVSoftware

OVSoftware

OVSoftware - partner

Partner story

OVSoftware is in 1972 opgericht en één van de eerste softwarebedrijven van Nederland. Vanuit vestigingen in Apeldoorn, Den Haag, Enschede en Münster (Duitsland) helpt OVSoftware klanten door het efficiënt inzetten van de juiste expertise bij alle aspecten van de realisatie van software, beheer en onderhoud. OVSoftware levert dienstverlening aan bedrijven in meerdere branches waaronder de Voedselindustrie, Maakindustrie, de Financiële Dienstverlening, Transport, Reisbranche en Overheid. Door de passie voor technologie, de interesse in de business en samenwerking met klant realiseren we software op maat. Dit wordt door de klanten gewaardeerd met langdurige samenwerkingsverbanden en mooie referenties.

Aanpak

OVSoftware start met het analyseren van organisatieprocessen en informatiestromen om van daaruit innovatieve software te realiseren. Door de lange termijn relaties die we met onze klanten aangaan kennen zowel hun ICT-omgeving als ook de zakelijke kant van het verhaal. Samen met de klant worden oplossingen gerealiseerd die aansluiten op de daadwerkelijke behoeftes. Er wordt afgestemd hoe de samenwerking verloopt, welke zaken zelf worden opgepakt en waar ze door OVSoftware ontzorgd willen worden.

Voor OVSoftware is het realiseren van software met het Thinkwise platform een logische keuze. De samenwerking met Thinkwise is prettig en constructief, we hebben beiden de passie klanten te ontzorgen. De manier van werken en gebruik van technologie sluiten op elkaar aan en bieden daarmee de optimale dienstverlening aan relaties. Thinkwise en OVSoftware hebben beiden een kantoor in Apeldoorn, letterlijk en figuurlijk korte lijnen.

Veel bedrijven hebben het moderniseren van hun kernsystemen hoog op de agenda staan. Hoe kunnen ze continueren en tegelijkertijd sneller innoveren? Hoe zorgen ze ervoor dat de investering hierin niet iedere paar jaar opnieuw hoeft te worden gedaan? Hoe selecteren ze een dienstverlener die de ruime ervaring in software realisatie toepast om effectief en efficiënt toe te passen op de specifieke situatie in hun bedrijf?

Met de expertise, ervaring en aanpak door OVSoftware in combinatie met het low-code platform Thinkwise worden applicaties snel en gedegen gerealiseerd. Dit werkt zowel voor redesign van bestaande applicaties als realisatie van nieuwe applicaties en functionaliteiten. Door de opzet van het low-code platform Thinkwise blijven deze applicaties permanent up-to-date.

Lucas Harbers: “We ervaren dat we met behulp van het low-code platform Thinkwise de business van onze relaties sneller en flexibeler kunnen ondersteunen ten opzichte van de bestaande ERP en CRM oplossingen.”

Missie OVSoftware

OVSoftware is een innovatieve, veelgevraagde partner voor ICT-projecten in het bedrijfsleven en bij de overheid. Met bijna 50 jaar ervaring in de ICT branche onderscheiden we ons door betrokkenheid, het hoge kennisniveau van medewerkers met de juiste werkmentaliteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op veranderingen vanuit de markt.

Branches

Voedselindustrie

Hoe kan ik mijn bestaande informatiesystemen beter op elkaar laten aansluiten? Hoe kan ik mijn data gebruiken om te kunnen voorspellen? Wat is het advies na een analyse van ons applicatielandschap? We geven antwoorden op deze en andere vragen, zorgen dat onze klant zich kan focussen op de business.

Maakindustrie

Leverbetrouwbaarheid verhogen, productie stroomlijnen, verspilling voorkomen. In dat deel van de industrie dat materialen tot nieuwe producten verwerkt, kunnen goede softwareapplicaties het verschil maken. Met advies en maatwerk ondersteunen we de bedrijfsprocessen van onze klanten zoals Nedap, Thales, Ter Hoek, Fumico en Wesseling (Duitsland)

Financiële dienstverlening

Hoe hou ik genoeg budget en capaciteit over om te innoveren, verbeteren en versnellen naast de kosten voor het in de lucht houden van de bestaande IT? Voldoe ik nog steeds aan alle wet- en regelgeving? Met kennis en teintallen jaren ervaring werken we samen met de klant aan zowel onderhoud als vernieuwing van applicaties. We realiseren ook webportalen om het betalingsverkeer te stroomlijnen.

Transport

Is je transportmanagementsysteem aan vervanging toe? Ben je op zoek naar flexibiliteit voor professioneel wagenparkbeheer? Met ruim twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van oplossingen voor het transport- en mobiliteitsdomein denken we graag met je mee. Onze kennis wordt ingezet voor logistieke processen, stuurinformatie en actuele dasboards.

Reisbranche

Wat doet een reisorganisatie om de positie in de markt te behouden of te vergroten? Innovatie is noodzakelijk en dat gaat steeds sneller op IT-gebied. Snel kunnen inspelen op vragen vanuit de markt of de organisatie, daar levert OVSoftware kennis en capaciteit.

TUI: “Door de lange termijn relatie met OVSoftware kunnen we altijd snel schakelen.”

Overheid

Betrouwbaar, veel kennis van ICT-technologieën en -toepassingen, bekendheid met het reilen en zeilen binnen de overheidsmarkt. Een paar redenen waarom verschillende grote overheidsuitvoeringsorganisatie een van de oudste Nederlandse softwarebedrijven kiest als leverancier van gecertificeerde ICT-specialisten.

MKB

Met de Document Management oplossingen bieden we zowel pakketten als ondersteuning bij inrichting om de documentenstromen bij accountantskantoren, advocaten, banken, retailbedrijven & voedingsindustrie te stroomlijnen

Klik op de button voor meer informatie over onze projecten.