Spectrum-AG

Partner - OVSoftware


Over OVSoftware

Passie voor software development

OVSoftware is in 1972 opgericht en één van de eerste softwarebedrijven van Nederland. Vanuit vestigingen in Apeldoorn, Den Haag, Enschede en Münster (Duitsland) helpt OVSoftware klanten door het efficiënt inzetten van de juiste expertise bij alle aspecten van de realisatie van software, beheer en onderhoud.

Veel bedrijven hebben het moderniseren van hun kernsystemen hoog op de agenda staan. Hoe kunnen ze continueren en tegelijkertijd sneller innoveren? Hoe zorgen ze ervoor dat de investering hierin niet iedere paar jaar opnieuw hoeft te worden gedaan? Hoe selecteren ze een dienstverlener die de ruime ervaring in software realisatie toepast om effectief en efficiënt toe te passen op de specifieke situatie in hun bedrijf?

OVSoftware & Thinkwise

Voor OVSoftware is het realiseren van software met het Thinkwise Platform een logische keuze. De samenwerking tussen Thinkwise en OVSoftware is prettig en constructief, we hebben beiden de passie klanten te ontzorgen. De manier van werken en gebruik van technologie sluiten op elkaar aan en bieden daarmee de optimale dienstverlening aan relaties. Thinkwise en OVSoftware hebben beiden een kantoor in Apeldoorn, letterlijk en figuurlijk korte lijnen.

Met de expertise, ervaring en aanpak door OVSoftware in combinatie met het low-code platform van Thinkwise wordt omvangrijke bedrijfssoftware snel en gedegen gerealiseerd. Dit werkt zowel voor redesign van bestaande applicaties als realisatie van nieuwe applicaties en functionaliteiten. Door de opzet van het low-code platform Thinkwise blijven deze applicaties permanent up-to-date. Lucas Harbers, Relatiemanager OV-Software: “Samen met Thinkwise kunnen wij organisaties helpen om hun bedrijfskritische systemen te moderniseren zodat zij versneld digitaal kunnen transformeren.”

“We ervaren dat we met behulp van het low-code platform Thinkwise de business van onze relaties sneller en flexibeler kunnen ondersteunen ten opzichte van de bestaande ERP en CRM oplossingen.”

Lucas Harbers – Relatiemanager OVSoftware

Missie & Aanpak

Missie:
Wij zijn een innovatieve, veelgevraagde partner voor ICT-projecten in het bedrijfsleven en bij de overheid. Met bijna 50 jaar ervaring in de ICT branche onderscheiden we ons door betrokkenheid, het hoge kennisniveau van medewerkers met de juiste werkmentaliteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op veranderingen vanuit de markt.

Aanpak:
OVSoftware start met het analyseren van organisatieprocessen en informatiestromen om van daaruit innovatieve software te realiseren. Door de lange termijn relaties die zij met hun klanten aangaan kennen zij zowel hun ICT-omgeving als ook de zakelijke kant van het verhaal. Samen met de klant worden oplossingen gerealiseerd die aansluiten op de daadwerkelijke behoeftes. Er wordt afgestemd hoe de samenwerking verloopt, welke zaken zelf worden opgepakt en waar ze door OVSoftware ontzorgd willen worden.

Expertise

OVSoftware levert dienstverlening aan bedrijven in meerdere branches waaronder:

  • Voedselindustrie
  • Maakindustrie
  • Financiële Dienstverlening
  • Transport
  • Reisbranche
  • Overheid

Door de passie voor technologie, de interesse in de business en samenwerking met de klant realiseren zij software op maat. Dit wordt door hun klanten gewaardeerd met langdurige samenwerkingsverbanden en mooie referenties.