FunctieWijzer realiseert cloudgebaseerd HR-dienstenplatform met Thinkwise

“Wij zijn trots dat een groot bedrijf als Thinkwise heeft geholpen onze Excel-gebaseerde applicatie binnen een maand om te bouwen tot een werkend SaaS-product.” - Guido Hupjé, medeoprichter FunctieWijzer

FunctieWijzer is een startup die een innovatieve cloudgebaseerde HR-oplossing realiseerde met het low-code platform van Thinkwise. Organisaties kunnen hiermee vanuit een gebruiksvriendelijke webomgeving de functiewegingen, inrichting van het salarisgebouw en beoordelingen van medewerkers regelen. En dat alles snel, transparant en tegen veel lagere kosten dan bestaande oplossingen.

Veel organisaties worstelen met de inrichting van hun salarishuis, het wegen van functies en het bepalen van een beloningsstructuur. Deze vraag wordt aangewakkerd door werknemers, vakbonden en medezeggenschapsorganen, die naar meer transparantie en objectiviteit streven. Ondanks de vraag wordt deze belangrijke HR-uitdaging – zeker bij mkb-organisaties – vaak eindeloos uitgesteld. De reden hiervoor is dat de bestaande dienstverlening op dit gebied zeer kostbaar en tijdrovend is. FunctieWijzer brengt daar verandering in met een betaalbaar en gebruiksvriendelijk online platform, dat toegankelijk is voor bedrijven van elke grootte, en gerealiseerd is met het low-code platform van Thinkwise.

Innovatieve methodiek

FunctieWijzer is opgericht door Guido Hupjé en Patrick Groenendal, beide ervaren HR-professionals. In 2017 kwamen ze met elkaar in contact via LinkedIn. Ze kenden elkaar uit hun jeugd en verloren elkaar daarna uit het oog. Ze bleken hetzelfde vak gekozen te hebben en bovendien los van elkaar een innovatieve HR-methodiek bedacht te hebben. Groenendal ontwikkelde in Excel slimme tools en algoritmes voor het waarderen van functies en Hupjé had een methodiek bedacht voor de beoordeling van medewerkers.

“We waren beide overtuigd dat het combineren van onze methodes en deze als dienst aanbieden een gat in de markt zou vullen,” vertelt Hupjé. “Een vernieuwende en transparante HR-oplossing als tegenwicht naast de monopolistische blackbox-dienstverlening van grote mondiale bedrijven als Hays, Mercer en Berenschot.”

Volgens Hupjé hanteren deze gerenommeerde bedrijven hun eigen methodiek voor het wegen functies, maar geven hun klanten weinig inzicht in het proces, en rekenen hoge tarieven voor hun diensten.

Hupjé: “Dat moet anders kunnen, dachten wij. De applicaties die wij hadden ontwikkeld, waren uniek  door hun transparantie, maar niet erg schaalbaar doordat ze in Excel geprogrammeerd waren. De volgende stap was daarom om ze naar een cloudgebaseerde dienst te transformeren.”

Excel naar prototype

Via een relatie kwamen Guido Hupjé en Patrick Groenendal bij Thinkwise terecht. Tijdens hun eerste gesprek met Thinkwise-oprichter en directeur Robert van der Linden, leek een samenwerking aanvankelijk weinig kansrijk.

“Wij lieten hem zien wat we ontwikkeld hadden en daar was hij best van onder de indruk,” zegt Hupjé. “Met name de eenvoud en kracht van onze engine sprak hem aan. FunctieWijzer was echter geen typische klant voor Thinkwise. Toch zei hij als ondernemer iets te hebben met mensen die iets nieuws en innovatiefs willen proberen zoals een webgebaseerd HR-product. Daarom vertelde hij op datzelfde moment dat hij ons toch wilde helpen om een werkend product op te leveren, waarmee wij ons bedrijf konden starten.”

Binnen drie kwartier stonden de oprichters van FunctieWijzer verbaasd weer buiten het kantoor van Thinkwise en realiseerden zich dat hun droom in hoog tempo realiteit zou worden. Hupjé: “Wij waren trots dat een groot bedrijf als Thinkwise wilde helpen onze Excel-gebaseerde applicatie binnen een maand om te bouwen tot een werkend SaaS-product.”

Tot verbazing van eenieder werd met Thinkwise al binnen een maand een werkend prototype opgeleverd, waar FunctieWijzer de markt mee op kon. Hupjé: “Thinkwise heeft een tool waarmee je eenvoudig Excel-code kunt inlezen, en dat levert aan de achterkant direct een ruw low-code model op waar je op verder kunt bouwen. Dat werkt ontzettend snel.”

Overal waar het FunctieWijzer-team vervolgens binnen kwam om het product te demonstreren, was men verbaasd over het gebruiksgemak van FunctieWijzer en wat voor en professionele output het gaf. Dit was het bewijs waar Hupjé en Groenendal naar zochten dat hun product toekomst had.

Controle en transparantie

In de maanden die volgden, werd het product verder ontwikkeld en klaargestoomd voor de markt. Via de web-based applicatie van FunctieWijzer kunnen organisaties nu op een uiterst transparante manier concrete stappen zetten om de functies binnen hun organisatie te definiëren, te wegen en het volledige salarishuis op te zetten.

Hupjé: “In ons systeem wordt elke functie door minimaal drie personen binnen een organisatie volgens een veertigtal criteria gewogen. Dat is dan voer voor gesprek. En wij willen ook graag dat er discussie ontstaat. Zo komt boven water welke functies een bedrijf nodig heeft en welke verantwoordelijkheden daarbij horen.”

Verder is het mogelijk om met FunctieWijzer een eigen salarishuis op te zetten met een gewenst aantal schalen en regels of met een  schaal-minimum en een schaal-maximum.

“Alles is flexibel aanpasbaar,” legt Hupjé uit. “In ons systeem houd je zelf de controle door de parameters die je aangeeft, waardoor de maximale ingegeven loonruimte bij het beoordelen van medewerkers niet kan worden overschreden.”

HR-startup van het jaar

In 2019 werden de inspanningen van FunctieWijzer beloond tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo Day 2019. Het bedrijf won de eerste prijs als beste nieuwe HR-startup. Verder is het met diverse partijen in de HR-markt in gesprek over samenwerkingen. Sindsdien groeit de klantenkring gestaag, ook al klinkt FunctieWijzer volgens Hupjé voor veel bedrijven nog te mooi om waar te zijn: “Veel bedrijven willen al heel lang hun salarishuishouding professionaliseren, maar waren nooit bereid om daarvoor een ton uit te geven aan een duur consultancy-bedrijf. Bij ons kost het een tiende van de prijs, en dat geloven ze vaak niet. We zitten daarom ook meestal bij directies aan tafel in plaats van met HR.”

Volgens Hupjé zijn de gebruikers van FunctieWijzer erg enthousiast over het systeem: “Het is uniek op de HR-markt, omdat het de mensen op een transparante manier bij het proces betrekt. Het leidt tot discussies over de waarde van bepaalde functies en zorgt voor transparantie en bewustzijn over hoe je eigen organisatie eigenlijk functioneert. Daar komt veel enthousiasme bij kijken, en dat is heel leuk om te zien.”

Strategische keuze

“Als ik nu opnieuw zou moeten kiezen voor een ontwikkelplatform, dan zou ik weer voor Thinkwise kiezen,” zegt Hupjé. “De ontwikkelsnelheid is fenomenaal. En inmiddels ervaren we ook echt de flexibiliteit van low-code. Als we iets willen aanpassen in FunctieWijzer is dat razendsnel doorgevoerd.”

Thinkwise droeg zorg voor de initiële ontwikkeling van FunctieWijzer en adviseerde proactief tijdens het proces. “Zij kwamen regelmatig met handige suggesties over de toepassing van onze methodes en algoritmes in het platform.” Hupjé verwacht te zijner tijd echter ook zelf met het platform te gaan ontwikkelen. “Ik heb wel affiniteit met programmeren en databases, dus ik verwacht dat low-code ontwikkeling mij ook zal liggen.”

Verder ziet hij Thinkwise echt als een partner, die met zeer veel betrokkenheid heeft bijgedragen aan het succes van FunctieWijzer: “Thinkwise is ook klein begonnen en altijd met zijn tijd mee gegaan. De laatste jaren is het bedrijf sterk gegroeid en het staat nu aan de vooravond van een nog veel grotere groei. Dat maakt het zo bijzonder hoe klantgericht ze zijn, zelfs voor een startup als FunctieWijzer.”

Delen